Monteur warmtepompen in 1 jaar
Tijdens dit jaar zul je leren hoe je warmtepompsystemen installeert, onderhoudt en optimaliseert. Dit is wat je kunt verwachten:
Wat ga je doen?
Je leert hoe je warmtepompen installeert, onderhoudt en in bedrijf stelt. Warmtepompen zijn verantwoordelijk voor het efficiënt verwarmen en koelen van gebouwen en dragen bij aan een duurzamere toekomst.
Waar ga je werken?
De meeste tijd van je opleiding breng je door op de werkvloer, waar je samenwerkt met ervaren professionals die je de praktijk van het vak bijbrengen. Dit is je kans om hands-on ervaring op te doen en te leren in een echte werkomgeving.
Wat ga je leren?
Je verwerft een breed scala aan vaardigheden, waaronder boren, meten, leidingen buigen, brandveilige installaties maken en complete warmtepompsystemen installeren. Daarnaast verdiep je je in de regelgeving en richtlijnen die van toepassing zijn in deze sector.
Hoe ziet jouw jaar eruit?
Je begint met een introductieperiode waarin je je toekomstige werkplek leert kennen. Vervolgens volg je verschillende blokken waarin je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelt. Al deze praktijkervaring doe je op in een leerwerkplek.
Na afloop van dit omscholingsjaar ben je klaar om aan de slag te gaan als Monteur Warmtepomp. Je zult een belangrijke rol spelen in de installatie van systemen die bijdragen aan energie-efficiëntie en duurzaamheid. Dit is jouw kans om een specialist te worden in een groeiend en vitaal vakgebied.
Voorwaarden Goflex Kickstart
Heb je vragen?
Whatsapp met ons
Wat heb je?
- Je hebt je startkwalificatie (diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger)
- Je hebt een B-rijbewijs en/of eigen vervoer
- Je hebt op dit moment een baan
- Je hebt minimaal 3 jaar fulltime werkervaring
- Je hebt geen ambities om voor jezelf te beginnen (geen zzp’er)
Wat krijg je?
- Fulltime omscholingstraject van 1 jaar met zicht op vaste baan
- Je krijgt een jaarcontract met een proeftijd van 2 maanden
- Je ontvangt direct een salaris van minimaal € 2.500 per maand (bruto)
- Kilometervergoeding van € 0,23 per km
- 8% vakantietoeslag 33 verlofdagen
- Direct pensioenopbouw cao metaal & techniek - PMT
In 1 jaar omscholen met Goflex Kickstart. Op ieder moment te starten!
Je begint met het behalen van je VCA Basisveiligheidscertificaat. Veiligheid staat altijd voorop, en deze training bereidt je voor op veilig werken.
Intro op leerwerkplek (2 - 4 weken)
De eerste paar weken worden jouw introductieperiode bij je toekomstige werkgever. Dit is de plek waar je de praktijk in actie ziet en de kneepjes van het vak leert.
Blok 1: inzetbaarheidsmodule installatietechniek
Tijdens deze periode doe je hands-on ervaring op en leer je praktische vaardigheden, zoals boren, zagen, het gebruik van gereedschap, bevestigingstechnieken, meten en maten lezen, en werken met verschillende soorten buizen. Je leert hoe je soldeert, fitverbindingen maakt, knelverbindingen gebruikt en persverbindingen tot stand brengt. Al deze vaardigheden zijn cruciaal voor je toekomstige werk.
Na je training is het tijd om in de praktijk te stappen. Je gaat aan de slag op je leerwerkplek waar je de kans krijgt om de opgedane kennis in de echte wereld toe te passen. Tijdens deze periode krijg je ook de mogelijkheid om je hoogwerkercertificaat te behalen.
Blok 2: basis koeltechniek en warmtepomp installeren
Dit is waar je dieper in de wereld van warmtepompen en koeltechniek duikt. Je leert alles over het koudecircuit, begrijpt het H-log p diagram en raakt vertrouwd met de verschillende componenten van een warmtepompsysteem. Je leert hydraulische schema's lezen, materialen aansluiten volgens de fabrikantsrichtlijnen, en hoe je een compleet warmtepompsysteem opbouwt. Daarnaast leer je alles over het plaatsen van appendages en het correct uitvoeren van elektrische aansluitingen.
Tijdens dit blok blijf je je vaardigheden ontwikkelen terwijl je praktische ervaring opdoet op je leerwerkplek. Hier pas je alles toe wat je hebt geleerd.
Blok 3: onderhoud warmtepomp en waterzijdig Inregelen
Dit blok richt zich op het onderhouden en optimaliseren van warmtepompen. Je leert informatie verzamelen over installaties, metingen en inspecties uitvoeren, storingen opsporen en verhelpen, waterzijdig inregelen van systemen, warmtepompsystemen in bedrijf stellen, en controleren of ze correct werken.
Ook in dit blok blijf je praktijkervaring opdoen op je leerwerkplek. Je bent nu goed voorbereid om als Monteur Warmtepomp aan de slag te gaan. Je hebt de nodige kennis en praktijkervaring om warmtepompen te installeren en te onderhouden, een belangrijk en duurzaam aspect van de moderne installatietechniek.
Gratis omscholing tijdens werktijd
Wil je graag omscholen tot installatiemonteur? Met ons omscholingstraject krijg je de kans om gratis en in de praktijk het vak van installatiemonteur te leren. Je gaat werken en leren tegelijk. Je werkt samen met ervaren collega's en volgt trainingen om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Het beste van alles is dat je tijdens je omscholingstraject gewoon een salaris ontvangt.
Een baan in de installatietechniek
Na succesvolle afronding van het omscholingstraject wacht er een vaste baan op je. Zo krijg je stabiliteit en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.